Αποχωρήσεις και εκνευρισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Άναψαν τα "Λαμπάκια" στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ένταση και αποχωρήσεις δημοτικών συμβούλων είχαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης η οποία πραγματοποιήθηκε στις Φέρες. Η διαφωνία προέκυψε από την απόφαση του Δημάρχου κ. Βαγγέλη Λαμπάκη για απευθείας ανάθεση έργου προβολής δράσεων του Δήμου στο τηλεοπτικό κανάλι ΘΡΑΚΗΝΕΤ.

Το ζήτημα ετέθη προς συζήτηση από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Λασκαράκη...  ο οποίος έκανε πρόταση για απόφαση του Δ.Σ. για καθαρές και υγιείς βάσεις των σχέσεων του Δήμου με τα ΜΜΕ.

Επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης "μαζί πάμε Μπροστά" κ. Ραπτόπουλος επέδωσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ερώτημα, σχετικά με την ανάθεση σύμβασης παροχής υπηρεσιών στο κανάλι ΘΡΑΚΗΝΕΤ της Αλεξανδρούπολης για τηλεοπτική κάλυψη της τελετής αδελφοποίησης, φιλοξενίας παιδιών και λαμπαδηδρομίας, ύψους 17.220 ευρώ.

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα πρακτικά της συνεδρίασης, που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της δημοτικής παράταξης "μαζί πάμε Μπροστά":

Ο κ. Λαμπάκης έλαβε το λόγο και είπε ο τρόπος που έρχεται σήμερα η αντιπολίτευση για να τον παγιδεύσει είναι απαράδεκτος.

Ο κ. Ραπτόπουλος είπε ότι γίνονται ενημερώσεις και καλείται ο δήμος να απαντά. Εδώ και ένα χρόνο έχουμε ελλειπή ενημέρωση όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, τόνισε.

Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι είναι δήμαρχος και δεν επιμελείται της ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων και πρότεινε στον κ. Ραπτόπουλο να απευθυνθεί στον πρόεδρο του Δ.Σ. και όχι στον ίδιο.

Ο κ. Λασκαράκης απάντησε ότι η δική του πρόταση αναφέρεται σε μία θεσμική θέση των σχέσεων του δήμου με τα ΜΜΕ και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αγγλιάς πρότεινε το θέμα της ανάθεσης στο ΘΡΑΚΗΝΕΤ να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Λαμπάκης αρνήθηκε λέγοντας ότι αφήνονται υπονοούμενα για τον ίδιο και ότι πρέπει να απαντήσει.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γρηγοριάδης είπε ότι στις 8 Δεκεμβρίου 2011 αναρτήθηκε μία απόφαση στο "Διαύγεια" που αφορά απόφαση του Μαΐου και ζήτησε τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνάντησης ενώ ρώτησε γιατί αναρτήθηκε τώρα στο "Διαύγεια", με τόσους μήνες καθυστέρηση.

Ο κ. Λαμπάκης έλαβε το λόγο και αναφέρθηκε στον προσωπικό του αγώνα για την αδελφοποίηση με τους Ρώσους του Σοσνόβυι Μπορ και την Αγία Πετρούπολη. «Μέσα από αυτό τον αγώνα περιμένουμε την ροή εκατοντάδων πολιτών γιατί ήδη υπογράφηκαν 5 συμβάσεις μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και των ασφαλιστικών οργανισμών καθώς και του πανεπιστημίου της περιοχής. Εντός μήνα περιμένουμε 200 συνέδρους από τη Ρωσία για να γίνει συνέδριο 6 ημερών στην περιοχή μας. Έχουν ήδη φιλοξενηθεί 100 παιδιά στην πόλη. Στην αρχή του χρόνου θα μάθουμε πόσοι εργαζόμενοι Ρώσοι θα έρθουν στην περιοχή μας. Τότε που έγινε η αποστολή στη Βαλτική, εκλήθησαν όλα τα μέσα», είπε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Λασκαράκης απάντησε ότι δεν εκλήθησαν όλα τα μέσα.

Ο κ. Λαμπάκης αποκάλεσε τον κ. Λασκαράκη "Μπερλουσκόνι" που έχει μαζέψει όλους τους ρόλους και συνέχισε: «Ανταποκρίθηκε μόνο ένας στο κάλεσμά μου για την αποστολή στη Ρωσία, ο όμιλος Κονδύλη που έστειλε μία δημοσιογράφο που κάλυψε δημοσιογραφικά επί 5 μέρες τις συναντήσεις. Αυτό το έργο ήταν ένα και ειδικό. Ο δημοσιογράφος αυτός έκανε επαφή με τα κανάλια του Σοσνόβυι Μπορ και της Αγίας Πετρούπολης για να προσελκυστούν τουριστικά Ρώσοι στην περιοχή μας», και αναφέρθηκε στο τι καλύφθηκε από το ΘΡΑΚΗΝΕΤ.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είπε ότι η απόφαση ανάθεσης βγήκε στις 27 Μαΐου 2011 και δεν αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει να ελεγχθεί αφού έχει το δικαίωμα να κάνει αναθέσεις ως 20.000 ευρώ. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να εκτιμήσει πόσο κοστίζει αυτό το υλικό, το οποίο το είχε μόνο το ΘΡΑΚΗΝΕΤ. Θύμισε ότι στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις ξοδεύτηκαν 1 εκατ. ευρώ και επειδή ο ίδιος είναι τίμιος, κάποιοι τον ελέγχουν γι αυτά τα 14.000 ευρώ και για μια άλλη ανάθεση 9.000 ευρώ, γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο να του προσάψουν. Επανέλαβε ότι χωρίς να έχει την υποχρέωση πέρασε το θέμα από την οικονομική επιτροπή και τόνισε ότι δεν δέχεται να είναι υπόλογος σε ένα άλλο τηλεοπτικό κανάλι, ούτε σε μία άλλη εφημερίδα που την κάλεσε αλλά δεν πήγε. Από τη συγκεκριμένη οικονομική επιτροπή, προς τιμή τους και οι τρεις παρατάξεις το πέρασαν ομόφωνα, είπε ο κ. Λαμπάκης και συνέχισε:

«Όταν μετά από ένα χρόνο η δημοτική αρχή έχει διαχειριστεί εκατομμύρια, έρχεται ένας δημοτικός σύμβουλος ο οποίος με βρίζει συνεχώς, επανειλημμένα και μεθοδευμένα από την εφημερίδα του. Έχω κρατήσει πάνω από 25 τεύχη από τον Φεβρουάριο που με κατηγορούν» και διάβασε αποσπάσματα δημοσίευσης του κ. Λασκαράκη από την εφημερίδα "Η Γνώμη".

Ο κ. Λασκαράκης απάντησε ότι μέσα από την εκπομπή "Η Ώρα του Δημάρχου" στο κανάλι ΘΡΑΚΗΝΕΤ, ο κ. Λαμπάκης κατηγορεί τους δημοτικούς συμβούλους.

Ο Δήμαρχος συνέχισε διαβάζοντας το άρθρο του κ. Λασκαράκη και ανέφερε ότι ο ίδιος είναι από τους πιο έντιμους ανθρώπους που πέρασαν από το Δήμο.

Ο κ. Γρηγοριάδης διαμαρτυρήθηκε για το ότι ο κ. δήμαρχος αναλύει τα γραφόμενα μίας εφημερίδας και ο κ. Λαμπάκης συνέχισε ρωτώντας ποιος επί δεκαετίες υπήρξε μεγαλοεργολάβος δημοσίων έργων, πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης, αναφέροντας όλες τις θέσεις που κατείχε ιστορικά ο κ. Λασκαράκης και κατέληξε: «Αυτός ο άνθρωπος με τις ιδιότητες του Μπερλουσκόνι ήταν μέλος του σάπιου πολιτικοοικονομικού συστήματος».

Ο κ. Ραπτόπουλος ρώτησε αν η απάντηση του κ. δημάρχου είναι δύσκολο να δοθεί σε 2 λεπτά και μέσα από τη λειτουργία του Δ.Σ. δεν μπορεί να ξεπερνάνε το μισάωρο οι απαντήσεις του κ. δημάρχου.

Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι πλήττεται η τιμή και η υπόληψή του και συνέχισε, αναφερόμενος στον κ. Λασκαράκη, λέγοντας ότι έβαλε λιγότερα πράγματα από όσα πραγματικά έγιναν στο τιμολόγιο.

Ο κ. Γρηγοριάδης είπε ότι ο κ. δήμαρχος απάντησε σαν δημοσιογράφος στον κ. Λασκαράκη, σχολιάζοντας ένα δημοσίευμα της εφημερίδας του και ότι δεν γίνεται να απαντά 20 λεπτά σε ερώτημα του κ. Λασκαράκη και ζήτησε να έρθει επιτέλους ο κανονισμός για να τελειώνουμε. Επίσης, ζήτησε από τον δήμαρχο να διευκρινίσει για ποιόν αναφέρθηκε στο 1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι αφορά τον κ. Ζαμπουνίδη και τη Νομαρχία Έβρου.

Ο κ. Γρηγοριάδης είπε ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι καταθέτουν την ψυχή τους, δεν το κάνει μόνο ο κ. Λαμπάκης και είναι περιττό να το λέει κάθε φορά.

Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι δεν έχει το λόγο ο κ. Γρηγοριάδης και απείλησε τον πρόεδρο του Δ.Σ, κ. Αγγλιά να αποχωρήσει αν πάρει το λόγο ο κ. Γρηγοριάδης.

Ο κ. Γρηγοριάδης κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι και προεδρεύει και είναι δήμαρχος και ζήτησε να δει την πρόσκληση που έστειλε σε όλα τα μέσα πριν το ταξίδι στη Ρωσία και τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής.

Ο κ. Λασκαράκης ζήτησε να ακούγονται απόψεις και όχι ύβρεις στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Γρηγοριάδης είπε ότι αποχωρούν γιατί στο δημοτικό συμβούλιο προεδρεύει ο κ. δήμαρχος και αποχώρησε από την αίθουσα η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο κ. Λασκαράκης συνέχισε λέγοντας ότι ο ίδιος έχει μια ανεξάρτητη τοπική εφημερίδα που δεν παίρνει καμία επιδότηση από πουθενά και ότι ο κ. δήμαρχος έφτασε να θεωρεί ότι ο ίδιος είναι καταστροφικός για την περιοχή του, όταν στην τετραετία που ήταν αντιδήμαρχος αυτή η πόλη ανασκευάστηκε εκ βάθρων. Από τότε δεν έχει γίνει κανένα μεγάλο έργο και αναρωτήθηκε αν είναι ο ίδιος το πρόβλημα, και όχι όσοι διόρισαν γυναίκες, παιδιά σε δημόσιους οργανισμούς. «Όταν ο κ. δήμαρχος ξεπερνά τα εσκαμμένα και με κατηγορεί ότι έχω μπλέξει τα κεφάλαια των δημοτικών επιχειρήσεων (ΔΕΠΕΑ) με τις προσωπικές μου επιχειρήσεις, αυτό είναι χοντρή συκοφαντία» τόνισε ο κ. Λασκαράκης.

Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση Λαμπάκη - Λασκαράκη και ο κ. Γερακόπουλος παραπονέθηκε για το γεγονός ότι ο κ. Λασκαράκης συνεχίζει να μιλά εδώ και ώρα.

Ο κ. Ραπτόπουλος παρενέβη λέγοντας ότι παλαιότερα οι κάτοικοι των Φερών απολάμβαναν διάλογο άλλου επιπέδου χωρίς εντάσεις στην ίδια αίθουσα και σήμερα απογοητεύονται όλοι.

Ο κ. Δουνάκης διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός ότι μιλά τόση ώρα ο κ. Λασκαράκης και ο κ. Δευτεραίος λογομάχησε με τον κ. Δουνάκη λέγοντας του ότι δεν είναι όλοι το ίδιο.

Ο κ. Λασκαράκης συνέχισε λέγοντας ότι η εφημερίδα του κρίνει την εξουσία και το κάνει καθημερινά και με θάρρος και καλύπτει πάντα τις δράσεις του δημάρχου όταν έχουν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, απλά τον κρίνουν και δεν τον λιβανίζουν. Ο κ. Λασκαράκης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι το γραφείο της γυναίκας του κυρίου δημάρχου έκανε τα συμβόλαια της ΕΑΣ με τον κ. Καμελίδη και τον κ. Μαγκαφίνη και ρώτησε γιατί δεν αναφέρθηκε μέσα στο συμβόλαιο ότι υπήρχε οφειλή εισφοράς σε γη και είδος.

Ο κ. Λαμπάκης ζήτησε να ανακαλέσει όλα όσα είπε ειδάλλως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Ραπτόπουλος ανέφερε ότι αυτό το επίπεδο δεν εκφράζει την παράταξή του και αποχωρούν και στην αίθουσα έμειναν η συμπολίτευση και η Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Δευτεραίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης:



Για το θέμα της ανάθεσης έργου τηλεοπτικής προβολής από τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης στο ΘράκηΝΕΤ, η Δέλτα τηλεόραση εξέδωσε ανακοίνωση δια του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Αντώνη Καμελίδη.



Ακούστε τι είπαν την επόμενη μέρα στον MAXIMUM και στον Δημήτρη Κολιό οι κύριοι Λασκαράκης και Λαμπάκης:



ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8482,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,147,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3311,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,115,Έβρος,18365,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2532,Εκκλησία,1219,Εκπαίδευση,1483,Ελλάδα,1306,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,43,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,197,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,341,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1486,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3874,Πολιτική,1473,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6142,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,554,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αποχωρήσεις και εκνευρισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης
Αποχωρήσεις και εκνευρισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης
http://3.bp.blogspot.com/-hmoGlRCaPpQ/TvanTaD345I/AAAAAAAAK9c/zxMZtoyalGg/s200/apoxoriseis.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-hmoGlRCaPpQ/TvanTaD345I/AAAAAAAAK9c/zxMZtoyalGg/s72-c/apoxoriseis.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/12/blog-post_26.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/12/blog-post_26.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων