3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Σήμερα, σε συνθήκες έντονης οικονομικής κρίσης, η Αναπηρία στο Απόσπασμα

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε παγκοσμίως την Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε από τις 3/12/1992, επειδή εκείνη την ημέρα ο ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα ΑμεΑ. Στην χώρα μας το 1996, η κυβέρνηση με νόμο θέσπισε την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, νόμος που προήλθε μετά από αρκετούς αγώνες των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους.

Βάσει των στοιχείων, στη χώρα μας το 9% περίπου του πληθυσμού είναι άτομα με αναπηρία, ενώ παγκοσμίως το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 10%. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2006 είχαν...
καταγραφεί περίπου 500 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο με αναπηρία.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα σημαντικό ποσοστό του γενικού πληθυσμού. Το ερώτημα όμως είναι, πότε θα αποκτήσουν τα άτομα αυτά τη θέση που τους αναλογεί στο κόσμο, δηλαδή το αυτονόητο: ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;

Κάθε χρόνο στις 3 Δεκέμβρη υπάρχει έντονη συζήτηση γι αυτό το θέμα, αλλά στις 4, με ένα μαγικό τρόπο όλα αυτά ξεχνιούνται… Ας ελπίσουμε ότι φέτος κάτι θα αλλάξει, εξάλλου η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Διακήρυξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία  
στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία  

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ 
ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 

Εμείς, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, το 10% του πληθυσμού της χώρας, και εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.
Σήμερα, σε συνθήκες έντονης οικονομικής κρίσης, κινδυνεύουμε πιο πολύ από ποτέ από την ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Με αφορμή τη φετινή 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διακηρύσσουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από την επιβολή των σκληρών μέτρων λιτότητας που μας έχουν οδηγήσει ήδη στην εξαθλίωση.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ!

ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ!

Η αποσάθρωση των δημόσιων πολιτικών στήριξής μας και η ολιγωρία της Πολιτείας να εφαρμόσει, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει, προστατευτικές πολιτικές και μέτρα έχουν οδηγήσει:
  • Στη σκληρή και επώδυνη μείωση των εισοδημάτων μας από την άδικη επιβολή έκτακτων εισπρακτικών μέτρων.
  • Στην εκτίναξη του ποσοστού ανεργίας, που αποτελεί για εμάς την πιο σκληρή μορφή κοινωνικής αναπηρίας λόγω της αναποτελεσματικής εφαρμογής του ν. 2643/1998.
  • Στη χωρίς προηγούμενο υποβάθμιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών μας.
  • Στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος πρόνοιας. Στον κίνδυνο αφανισμού σημαντικών δημόσιων Δομών και Προγραμμάτων Κοινωνικής Φροντίδας, όπως είναι τα ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠμεΑ, «Βοήθεια στο Σπίτι».
  • Στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας. Στη χωρίς προηγούμενο υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας που ανοίγει το δρόμο στην άνθηση του ιδιωτικού τομέα και στην πρωτοφανή μείωση του ύψους και του είδους των φαρμάκων και των θεραπευτικών μεθόδων, μέσων και προθέσεων.
  • Στην κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
  • Στην ανεπαρκή χρηματοδότηση και στον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας των Κέντρων Υποστήριξης για τα άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες κ.λπ. που έχουν δημιουργήσει με κόπο και θυσίες σωματεία γονέων/κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
  • Στην επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες στα ιδρύματα κλειστής περίθαλψης.
  • Στη συνεχιζόμενη απαράδεκτη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία.
  • Στην υιοθέτηση, με ταχείς και αντιδημοκρατικές διαδικασίες, ενός «παραμορφωμένου» ΚΕΒΑ που λειτουργεί ως προκρούστεια κλίνη για την αναπηρία.
  • Στην οργάνωση και λειτουργία ενός νέου μεν, ανεπαρκούς δε, Ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης της Αναπηρίας που, όχι μόνο, εξακολουθεί να διαιωνίζει τις παθογένειες και τις αδυναμίες του προηγούμενου συστήματος, αλλά και να παράγει νέες.
  • Στη δραστική διακοπή από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Προγράμματος Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα που καταδικάζει όλους τους κωφούς και βαρήκοους πολίτες της χώρας στον κοινωνικό αποκλεισμό.
  • Στη συνεχή υποχρηματοδότηση των Οργανώσεων μας, αποδυναμώνοντας τη φωνή των πιο αποκλεισμένων ανάμεσα στους αποκλεισμένους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ:

Η αναπηρία και οι προστατευτικές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί ως σήμερα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη της δημοσιονομικής προσαρμογής, ωσάν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους να ευθύνονται για τη δημοσιονομική κατάντια της χώρας!

Η αναπηρία ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να στοχοποιείται μέσω κατηγοριών περί «αναπήρων μαϊμού» που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας, ενισχύουν την κοινωνική προκατάληψη απέναντί μας, δικαιολογούν την ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος να μας προστατεύσει και οδηγούν σε έναν σύγχρονο Καιάδα περιθωριοποίησής μας! Για τους «αναπήρους μαϊμού» δεν ευθυνόμαστε εμείς! Ευθύνονται οι υπηρεσίες, οι γιατροί και οι πολιτικοί όλων των κυβερνήσεων που εξέθρεψαν αυτό το σύστημα της συναλλαγής και της διαπλοκής!

Η ελληνική Πολιτεία όχι μόνον ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επιτρέψει την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής και στη φτώχεια, αλλά αντίθετα οφείλει να μας προστατεύσει και να μας ενισχύσει στη βάση των αρχών του ανθρώπινου και κοινωνικού δικαίου!

ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

Να εξαιρεθούμε από όλα τα σκληρά και άδικα μέτρα που έχουν ήδη μειώσει δραματικά τα εισοδήματά μας (μειώσεις μισθών και επικουρικών συντάξεων, επιβολή έκτακτων εισφορών κ.λπ.). Να μην καταργηθεί καμία ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση έως ότου καταρτιστεί ένα αντικειμενικά δίκαιο, προοδευτικό ενιαίο φορολογικό σύστημα που θα λαμβάνει υπόψη του την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση που προκαλεί η αναπηρία στο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα. Να προσδιοριστεί εδώ και τώρα το κόστος διαβίωσης λόγω αναπηρίας στην Ελλάδα της κρίσης και να λαμβάνεται πάντοτε υπόψη όταν σχεδιάζονται πολιτικές κάθε είδους και μορφής.

Να σταματήσει εδώ και τώρα η διαρκής υπο-χρηματοδότηση του τομέα της πρόνοιας που κινδυνεύει να αφανιστεί από τον κοινωνικό χάρτη της χώρας. Να στελεχωθούν επαρκώς με εξειδικευμένο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό όλες οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας για να μην ξαναζήσουμε φαινόμενα τύπου «ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ». Να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των ΚΕΚΥΚΑμεΑ και η παροχή των υπηρεσιών τους στη βάση των αρχικών σκοπών ίδρυσής τους. Να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των Κέντρων Υποστήριξης για τα άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες κ.λπ.

Να θεσπιστεί ένα σύγχρονο πλαίσιο προστασίας για την ένταξη και παραμονή μας στην εργασία. Να διοριστούν άμεσα όλοι οι επιτυχόντες των προηγούμενων (γενικών και ειδικών) προκηρύξεων του Ν.2643/1998, ανεξαρτήτως του περιοριστικού μέτρου 1/10. Να καταργηθεί το εισοδηματικό κριτήριο των 12.000 € για την εξαίρεσή μας από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Να προστατευτούν οι εργαζόμενοι με αναπηρία από τις απολύσεις (π.χ. ομαδικές) στον ιδιωτικό τομέα. Να συμπεριληφθούν διακριτά μέτρα προστασίας σε όλες τις συλλογικές και επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας ώστε να μη θιγούν αναφαίρετα εργασιακά δικαιώματά μας.

Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε είδους προσπάθεια που αποσκοπεί στη χρήση του ΚΕΒΑ ως εργαλείου περικοπής δημοσιονομικών δαπανών και να σχεδιαστεί στη βάση των αρχών της ιατρικής επιστήμης και της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας. Να δημιουργηθούν υπηρεσίες του Ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης της Αναπηρίας σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο, καλύπτοντας τις ανάγκες τόσο της νησιωτικής Ελλάδας όσο και αρκετών άλλων περιοχών της χώρας που μέχρι στιγμής δεν καλύπτονται.

Να καταρτιστεί ένας Ενιαίος Κανονισμός Παροχών για όλους τους ασφαλισμένους που θα εγγυάται τη δωρεάν χορήγηση όλων των φαρμακευτικών, θεραπευτικών μέσων, μεθόδων, προθέσεων και τεχνικών μέσων υγείας. Να μην μείνει κανένας άπορος πολίτης με αναπηρία χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χορήγηση παροχής υπηρεσιών αποκατάστασης.

Να διασφαλιστεί η άμεση χρηματοδότηση όλων των Κέντρων Ψυχικής Υγείας. Να εκσυγχρονιστούν οι Μονάδες Χρονίων Παθήσεων (π.χ. Διαβητολογικά Κέντρα, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας, Κέντρα Αιμορροφιλικών κ.λπ.) και να εξαιρεθούν από το μέτρο συγχωνεύσεων - καταργήσεων Μονάδων του ΕΣΥ. Να οργανωθεί άμεσα Δημόσιο Δίκτυο Κέντρων Αποκατάστασης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες κάθε πολίτη με αναπηρία σε κάθε γωνιά της χώρας. Να καλυφθούν οι ανάγκες των πιο αποκλεισμένων από εμάς, των ατόμων με βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης, με συγκεκριμένες δράσεις, όπως κατ’ οίκον εξέταση, κατ’ οίκον νοσηλεία, κατ’ οίκον πιστοποίηση της αναπηρίας κ.λπ.

Να καταστεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση προσβάσιμη, ανοιχτή και «φιλική» σ’ εμάς και να αρθούν όλες οι διατάξεις που αναπαράγουν και διαιωνίζουν ρατσιστικές και αποτρόπαιες συμπεριφορές. Να παρέχεται κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε κάθε μαθητή με αναπηρία και χρόνια πάθηση η αναγκαία υποστήριξη. Να σχεδιαστεί επιτέλους συγκεκριμένο πλαίσιο μετακίνησης των μαθητών με αναπηρία προς και από τα σχολεία τους.

Να επαναχρηματοδοτηθεί άμεσα από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης το Πρόγραμμα Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα προκειμένου να συνεχίσουν να καλύπτονται, όπως άλλωστε συνέβαινε επί σειρά ετών, οι πάσης φύσεως επικοινωνιακές ανάγκες των κωφών και βαρήκοων πολιτών της χώρας σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, νοσοκομεία και ιατρεία, σχολεία και πανεπιστήμια, δικαστήρια και δικηγορικά γραφεία, κοινωνικές εκδηλώσεις, συνέδρια κ.λπ.

Να διασφαλίσει η Πολιτεία την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των Οργανώσεών μας σε όλα τα επίπεδα ως έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς μας στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της πολιτισμικής προόδου της χώρας. Η αυτο-οργάνωση και η αυτοδιάθεση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών μας, αποτελεί ύψιστη δημοκρατική λειτουργία και συνιστά την απολύτως αναγκαία προϋπόθεση για να γίνεται πράξη κάθε μέρα «ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ».

ΣΥΣΣΩΜΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΟΥΜΕ ΟΤΙ:
  • Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης κεκτημένων δικαιωμάτων μας, προκειμένου να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και να ικανοποιούμε τις προσωπικές και κοινωνικές ανάγκες και υποχρεώσεις μας.
  • Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε προκειμένου να γίνει συνείδηση στην Κυβέρνηση, τα Πολιτικά Κόμματα, τους Κοινωνικούς Εταίρους, την Εκκλησία και σε κάθε πολίτη, ότι την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουμε εμείς διότι δεν ευθυνόμαστε για τη δημιουργία της.
  • Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και συμπεριφοράς που προσβάλει την αξιοπρέπειά μας.
  • Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την καταπολέμηση όλων των μορφών φιλανθρωπίας (επαιτεία, εράνους, τηλεμαραθώνιους κ.λπ.).
  • Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προστασία των πλέον ευάλωτων ατόμων από εμάς, όπως είναι τα άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τα άτομα που διαβιούν σε ιδρύματα, οι γυναίκες με αναπηρία και οι μετανάστες με αναπηρία.

Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί… από σήμερα, ανήμερα την 3η Δεκέμβρη 2011 και κάθε ημέρα, αγωνιζόμαστε σε κάθε πόλη, με κάθε πρόσφορο μέσο, με παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις έως το αγωνιστικό ραντεβού που δίνουμε στις 13 Δεκέμβρη 2011 στην Πλατεία Ομονοίας, ώρα 10 το πρωί, που θα καταλήξει σε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας για την τραγική θέση που έχουμε περιέλθει εξαιτίας της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης για την οποία δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι και για την άμεση εφαρμογή πολιτικών και μέτρων προστασίας μας.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3281,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18249,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2506,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3848,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6111,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: 3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpUVF-YZ9MUBkYRDAvNw43op9Z_WQszpQgSVOV01WXoblRfbdBU7oKs4OM1UAq0knbOg3hC4qeo9E5qi5lG9a2ipxCq2PdRIGWc8GS68mqy4L3yT3FDP0K1bfARK2Pj2KsgKuEtu38Fpvj/s200/afisa.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpUVF-YZ9MUBkYRDAvNw43op9Z_WQszpQgSVOV01WXoblRfbdBU7oKs4OM1UAq0knbOg3hC4qeo9E5qi5lG9a2ipxCq2PdRIGWc8GS68mqy4L3yT3FDP0K1bfARK2Pj2KsgKuEtu38Fpvj/s72-c/afisa.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/12/3.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/12/3.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων