Σε δηλώσεις του, δηλώνει αισιόδοξος ότι η προσπάθεια θα βρει υποστηρικτές, γιατί «η Σαμοθράκη έχει σε όλο τον κόσμο φίλους, που την επισκέπτονται κάθε χρόνο, αποκτούν γη και επαγγελματική δραστηριότητα στο νησί και επιθυμούν να προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες και την παρουσία τους»...
Ο Γιώργος Χανός τονίζει ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο νησί νέοι άνεργοι επιστήμονες καθώς, «η Σαμοθράκη έχει ανάγκη από επιστήμονες που θα δραστηριοποιηθούν στην αρχαιολογική και τη γεωλογική έρευνα ή θα αναδείξουν την χλωρίδα και την πανίδα». Προσθέτει, εξάλλου, ότι το δυναμικό του τόπου και οι προσπάθειες της Πολιτείας δεν είναι αρκετά για την αναπτυξιακή ώθηση του νησιού.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος, στην παρούσα φάση, δραστηριοποιείται προς την κατεύθυνση της μετατροπής της Σαμοθράκης σε πράσινο νησί ενισχύοντας την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξή της.
Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχει σε αρκετά σημαντικά δίκτυα -σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο- στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης (Quality Coast Net, Pact of Islands, Δίκτυο ΔΑΦΝΗ) και σχεδιάζει ή και υλοποιεί αντίστοιχα έργα (Man and Biosphere Resevre UNESCO, SUSTAIN: Εκτιμώντας την αειφορία και ενισχύοντας πολιτικές για την εφαρμογή της, Πλαίσιο Αναφοράς για τις Βιώσιμες Πόλεις).
Τον Φεβρουάριο, η UNESCO θα αναδείξει τη Σαμοθράκη «Απόθεμα της Φύσης».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ